Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στους λαούς που αντιπαλεύουν τον ιμπεριαλισμό

Ανακοίνωση με αφορμή την 64η επέτειο απ' το πυρηνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι ΗΠΑ σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξέδωσε χτες η Γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (WFTU). Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Δεν ξεχνάμε πως οι ΗΠΑ ήταν η πρώτη και μόνη χώρα στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 ισοπεδώνοντας τις πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι, σκοτώνοντας 300.000 αθώους ανθρώπους, ενώ, στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είχε κριθεί πριν 64 χρόνια. Η αντιπαλότητα μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για μοίρασμα των αγορών και των περιοχών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό σκηνικό που αγκαλιάζει όλο τον πλανήτη.

Σήμερα, το Διεθνές Δίκαιο αντικαθίσταται απ' την επιθετικότητα των ΗΠΑ και τη συμμαχία των προθύμων. Η καπιταλιστική κρίση αυξάνει την ανεργία και την φτώχεια.

Σ' αυτή τη σκληρή πραγματικότητα πρέπει να ενισχύσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με λαούς που αγωνίζονται (Παλαιστίνη, Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Λίβανο, Κούβα, Βενεζουέλα, Ονδούρα, Σερβία, ΛΔ Κορέας κλπ.).

Η ΠΣΟ και το ταξικά προσανατολισμένο συνδικαλιστικό κίνημα παλεύουν:

  • Για την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτα από όλα εκείνα που έχουν οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
  • Να σταματήσει η εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη (Τσεχική Δημοκρατία, Πολωνία και άλλες χώρες) που προωθούνται απ' τις ΗΠΑ.
  • Για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την κατάργηση των ξένων βάσεων.
  • Για την αποτελεσματική προστασία των προσφύγων και των μεταναστών».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ